Speaker Reparatie

Technivision heeft ruime ervaring met reparatie van zowel professionele speaker systemen als consumenten speakers. Vaak is reparatie van de bestaande speakers lonend:

– De orginele speaker en het vertrouwde klankbeeld blijven behouden.
– Reparatie is aanzienlijk gunstiger dan aanschaf nieuwe of vervangende speaker.
– De reparatie onderdelen zijn vaak van duurzamere kwaliteit dan het origineel (modernere materialen) wat de levensduur ten goede komt.

Veel voorkomende reparaties zijn:

– Re-foamen: na vele jaren trouwe dienst kan de rand van uw speaker dusdanig verouderen dat deze los begint te laten, zo niet verpulveren. Dit is een van de meest voorkomende defecten aan speakers, en is voor de meeste merken speaker betrouwbaar en robuust te repareren.

– Re-conen: na een incidentele overbelasting kan het voorkomen dat de speaker begint te kraken of vervormen. De meest voorkomende oorzaak is het vervormen van het inwendige mechanische deel van de speaker.
-in geval van een woofer kan er vaak een revisiekit toegepast worden,
-in geval van een defecte tweeter kan gemakkelijk alleen het diafragma vervangen worden

– Draadbreuken & filter problemen: de elektronica en draden in een speaker staan gedurende hun leven bloot aan veel trillingen. Na jaren dienst kan metaalmoeheid optreden, veel oudere speakers krijgen dan ook last van hun “kraakjes en kuren”. Voor deze problemen is een groot onderhoud en verfrissing van draden en filter een duurzaam middel om de speaker nieuw leven te geven.

– Vervangen: Mocht het zo zijn dat een speaker kapot gaat als gevolg van overbelasting, of eventueel indien een speakerzuil is omgevallen, dan kan het ook zo zijn dat er een gehele woofer of tweeter vervangen moet worden. Technivision staat in contact met vele importeurs en heeft daardoor de mogelijkheid om  originele onderdelen te bestellen. In het geval  van een tweeter hoeft deze niet altijd geheel vervangen te worden; vaak is het ook mogelijk om alleen het diafragma te vervangen

Wilt u graag een apparaat ter reparatie aanbieden?