Audio & Video

Technivision heeft ruime ervaring met reparatie en onderhoud aan alle gangbare merken audio & video apparatuur. Of het gaat om moderne receivers en blu-ray of vintage audio apparatuur, bij ons zijn deze apparaten in vertrouwde handen. Een kleine greep uit onze reparatie mogelijkheden:

– DVD/blu-ray home theatre
– Receivers & losse audio componenten (CD speler / tuner etc)
– HDMI en  airplay receivers
– Retro en vintage stereo versterkers
– Actieve subwoofers
– DVD/harddisk recorders
– Digitale opname systemen: minidisc/DAT/DCC
– Video recorders
– Cassette decks / tape decks (denk aan Nakamichi, Revox)
– Draaitafels/platenspelers
– Onderhoud/afregelen/controle van high end audio

Een specialiteit van Technivision is het repareren en reviseren van “vintage audio”. Denk hierbij aan de versterkers uit de jaren ’70 tot ’90, maar ook high end CD spelers (Marantz, Denon). Door liefhebbers zijn deze apparaten vaak enorm gewaardeerd, maar onderhoud kan moeilijk zijn wegens ervaring en beschikbaarheid van onderdelen. Technivision heeft passie voor revisie van deze apparatuur, evenals vele gangbare onderdelen in “vintage” voorraad.

Een veel voorkomende vraag is of we een versterker kunnen  “re-cappen “ ofwel het vervangen van alle versleten elko’s, uiteraard bent u hiervoor aan het juiste adres. Indien we een toestel in behandeling hebben voor een re-cap, dan hebben we hiervoor uitsluitend hoge kwaliteit vervangende elko’s. indien u een specifiek merkt en/of type toegepast wilt hebben, dan is dat in overleg ook mogelijk.
na een re-cap zullen we ook altijd verder kijken naar de algehele toestand van het toestel, vaak treffen we hier ook veel losse en/of slechte soldeerverbindingen aan, afregelen van de eindtrap bias-instelling is vaak nodig, en controle op oxiderende stuurtrap transistor pootjes. Speaker relais die vervangen moeten worden.

Wil u na de reparatie alle vervangen onderdelen retour ? uiteraard is dit mogelijk indien het vooraf aangegeven wordt

Neem voor vragen over revisie of onderhoud aan uw audio apparatuur geheel vrijblijvend contact met ons op.

Wilt u graag een apparaat ter reparatie aanbieden?